Cum arata casa perfecta?

Pentru ca o casa sa se transforme in „acasa”, este nevoie ca aceasta sa indeplineasca cateva exigente clare. Pe o parte dintre acestea le cunoastem, pe altele poate ca nu. Stim cum am vrea sa arate si cum am vrea sa ne simtim in caminele noastre, insa nu avem capacitatea de a gandi tehnic, pentru a realiza cat de potrivita este o casa perfecta pentru noi la nivel de materiale de constructie. De aceea, discutam in cele ce urmeaza despre ce anume ar trebui sa urmarim atunci cand cautam o casa care urmeaza sa se transforme in caminul nostru.

O casa perfecta ne este placuta

O casa, mai inainte de orice, trebuie sa ne fie pe plac din punct de vedere estetic. Pe langa aprecierea exterioara, care conteaza foarte mult, cea interioara pare a fi mai importanta pentru utilizatori. O casa perfecta este aceea luminata cat mai mult, care prezinta suprafete vitrate ce pot permite utilizarea pentru cat mai mult timp a luminii naturale. Printre blocurile si betoanele orasului este destul de greu sa te poti bucura de lumina naturala, insa o ideea ar fi sa vezi cate case de vanzare Bragadiru iti pot oferi aceasta caracteristica. Faptul că o casă este amplasata intr-o zona in care dezvoltarea urbana nu a pus stapanire deja, este un adevarat plus, deoarece te poti bucura nu doar de lumina naturala ci si de intimitatea binemeritata, cea de care in mijlocul orasului nu prea ai beneficia.

Vila bragadiru

Casa perfecta este sigura

O casa trebuie analizata si sub aspectul sigurantei, atat la interior, cat si la exterior. Este clar ca nu avem cu totii studii ingineresti pentru a putea vedea daca o casa are hibe sau vicii ascunse, insa noi facem referire la verificarile uzuale de siguranta. Calitatea materialelor folosite pentru construire se poate vedea in proiectul tehnic, iar mai apoi, felul in care arata elementele realizate cu aceste materiale se poate vedea cu ochiul liber. Poti verifica daca scarile sunt sigure, daca tamplaria se inchide bine, daca betonul nu este fisurat. Aceste verificari sunt menite sa iti arate ca o casa este rezistenta si gata de a fi folosita, oferindu-ti siguranta de care ai nevoie.

Existenta utilitatilor pentru casa

O verificare importanta este aceea care tine de modul de racordare al casei. Gazul, energia electrica, apa si canalizarea, sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand alegem o casa. Fireste, pentru fiecare dintre aceste elemente exista si solutii, pentru cazul in care resursa nu este pezenta, insa in mod cert ne-ar fi mai usor sa alegem o locuinta racordata la toate utilitatile. Cu toate acestea, ar trebui verificat daca o casa suporta montarea unui hidrofor, sau a unei fose septice, ca masura de siguranta. Exista voci care afirma chiar ca folosirea unor astfel de sisteme ar fi chiar mai buna decat alimentarea directa, insa credem ca acest aspect tine de notiunea de confort al fiecarui utilizator in parte.

Distanta perfecta fata de un oras mare

O casa care se afla in apropierea unui oras mare va fi mai bine cotata decat una care se afla la distanta. Avantajele sunt vizibile si vizeaza procesele zilnice umane. Serviciul, distanta pana la mijloacele de transport, spitalele, cresele si gradinitele si chiar spatiile de recreere, toate acestea fac parte dintr-un ansamblu in care casa noastra ar trebui sa se regaseasca astfel incat sa ne ofere o adevarata experienta de confort.

Oricum ar fi, pentru ca o casa sa devina acasa, este nevoie si de implicarea noastra. Nu ne putem astepta ca o locuinta sa ne fie pe plac de la prima vedere, fara sa ne imaginam amprenta noastra asupra ei. De fapt, acest lucru face ca o casa sa ne fie pe plac, asocierea ei cu implicarea noastra, cu modificarile noastre si cu imbunatatirile noastre. Pentru ca altfel, o casa este o simpla locuinta, insa atunci cand noi incercam sa facem transformari asupra ei, ea devine de fapt caminul nostru.

Despre casa perfecta poti sa mai citesti si aici:

Cum sa te simti “ca acasa” intr-o locuinta pe care doresti sa o cumperi?
Ce sa verifici inainte sa cumperi o casa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>