Profituri uriase pentru proprietari. Case cumparate pentru a fi inchiriate.

Zonele de la marginea Capitalei au devenit in ultimii ani zone considerate privilegiate si sunt tot mai cautate de oamenii care s-au saturat de aglomeratia si agitatia din centrul orasului. Si de ce nu ar face asta pana la urma? Cand te muti la marginea Bucurestiului, te bucuri de peisaje naturale, paduri, lacuri si, cel mai important, liniste si pace. Da, e departe de centru, insa daca ai o masina, asta nu va fi o problema.

O afacere tot mai profitabila

Cu toate acestea, multi bucuresteni aleg sa isi cumpere case de vanzare in Bragadiru, Voluntari, Colentina sau Domnesti tocmai pentru a le inchiria pentru ca, dupa cum au aratat studiile, investitia este recuperata in 10 ani. Insa daca te gandesti sa iti cumperi o locuinta cu Prima Casa pentru acest scop, mai gandeste-te o data. Conform legislatiei, un imobil achizitionat prin programul Prima Casa nu poate fi instrainat sau revandut timp de 5 ani.

Costuri si conditii

Conform ultimelor studii, pretul unui apartament sau al unei case la marginea Bucurestiului este cu aproximativ 1170 de Euro sub media pietei. Iar dezvoltatorii imobiliari iti ofera chiar si locuri de parcare, de joaca si au grija sa contracteze si destule magazine in jur, astfel incat sa te bucuri de un trai confortabil. Iar din pozitia de proprietar, acestea sunt beneficii care te vor ajuta sa justifici un pret mai mare la inchiriere.

Multi bucuresteni aleg zonele de sud si de nord, vazute acum ca si cartiere bogate si prospere, aflate la o distanta relativ mica de centrul Capitalei. Totusi, aceste zone vin cu dezavantajul aglomeratiei, ceea ce s-ar putea sa te faca sa mai lasi din pret. La intrarea in Bucuresti, la intersectia dintre cartierul Berceni si Soseaua de Centura, soferii pot petrece zeci de minute bune in masina iar asta va fi o problema atunci cand se grabesc sa ajunga la job.

Investitii in distractie

Tot mai multi bucuresteni aleg sa investeasca mai degraba intr-un apartament la mare sau la munte. Iar asta poate fi deosebit de profitabil in sezonul de varf, cand turistii “invadeaza” Litoralul. Un apartament cu doua camere in Eforie Nord sau Costinesti costa in jur de 35.000 – 40.000 de euro si aduce un profit mediu de 660 de euro pe luna, insa aceasta este media pe an.

Daca ne referim strict la cele doua sezoane, iarna profiturile coboara inspre 0 iar pe timp de vara, proprietarilor le intra in buzunar pana la 1000 de euro pe luna.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>