Trei lucruri pe care sa le faci imediat dupa ce te muti intr-o casa

Ai vizionat o multime de case de vanzare in Bragadiru si, intr-un final, ai reusit sa te muti intr-o locuinta care iti place foarte mult? Ne bucuram pentru tine, insa te anuntam ca, inainte sa te bucuri cu adevarat de locuinta pe care tocmai ce ai luat-o in primire, este nevoie sa mai faci anumite lucruri. Din pacate pentru tine, respectivele lucruri nu pot fi amanate.

Inspecteaza-ti bunurile

Primul lucru obligatoriu de facut imediat ar fi sa verifici daca firma de mutari cu care ai colaborat ti-a livrat toate bunurile. De asemenea, este important sa te asiguri ca bunurile in cauza sunt in stare foarte buna. Prin urmare, incepe inventarul! Ca sa-ti fie mai usor, iti recomandam sa faci, mai intai, inventarul electrocasnicelor, echipamentelor electronice si obiectelor mari de mobilier. Continua cu articolele de imbracaminte si incaltaminte, iar apoi ocupa-te de celelalte bunuri, cum ar fi decoratiunile sau vesela. Pe masura ce verifici toate bunurile tale, incearca sa le muti, pe fiecare, in incaperile in care ar trebui sa se regaseasca. In cazul in care ai foarte multe bunuri de inventariat, ar fi indicat sa rogi o ruda sau un prieten sa te ajute. Daca ai colaborat cu o firma profesionista de mutari, nu ar trebui sa ai vreo problema cu bunurilor, nici din punctul de vedere al numarului si nici in ceea ce priveste starea lor.

Verifica utilitatile

Al doilea lucru pe care trebuie sa-l faci dupa ce te muti este sa te asiguri ca apa, lumina si gazele functioneaza perfect. Daca nu, ia legatura imediat cu cineva care te-ar putea ajuta sa rezolvi eventualele probleme cu apa, lumina si gazele. Tot in aceasta etapa, contacteaza un furnizor de televiziune, telefonie si Internet, astfel incat sa ai parte, cat mai repede, de toate serviciile mentionate anterior. De asemenea, suna si la firma de salubritate care actioneaza in zona casei tale. Anunta-i pe reprezentantii respectivei firmei ca tocmai ce te-ai mutat la casa si ca iti doresti sa inchei un contract pentru preluarea gunoiului.

Aranjeaza totul in casa

Dupa ce verifici starea bunurilor si utilitatilor, amenajeaza toate incaperile casei tale, astfel incat sa iti placa sa traiesti in casa pe care tocmai ti-ai cumparat-o. Prima oara aranjeaza-ti dormitorul in care te vei odihni, astfel incat sa ai pe ce sa dormi si unde sa-ti depozitezi hainele. Continua cu bucataria, livingul, baia (sau baile), celelalte dormitoare si finalizeaza cu balcoanele si debaraua.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>