Rate la dezvoltator: Cum iti poti lua prima casa rapid fara a apela la banci

Casa tip container luminata noapteaIn ultimii ani, foarte multi romani au preferat varianta achizitionarii unei prime locuinte prin intermediul creditului Prima Casa. Acesta este popular datorita avansului mic perceput si a dobanzii sale preferentiale. Cu toate acestea, fondurile pentru acest tip de credite au scazut drastic in ultima perioada, tot mai multi romani incepand sa caute deja alternative pentru a-si putea achizitiona totusi o prima casa in rate.

Din fericire, acum exista o alternativa la indemana oricui este interesat de imobiliare: ratele la dezvoltator. Acestea au existat dintotdeauna insa au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani in special datorita preferintei exprimate de utilizatori de a nu mai avea neaparat treaba cu bancile.

Sa descoperim impreuna ce inseamna achizitia unei locuinte cu ajutorul acestor rate la dezvoltator si care sunt avantajele si dezavantajele unei astfel de decizii legate de bunurile imobiliare.

Bani investiti pentru casaAchizitia imobilelor prin rate la dezvoltator

Persoanele care doresc sa achizitioneze un imobil in rate dar nu vor sa semneze un contract pe zeci de ani cu bancile, au acum posibilitatea de a opta pentru varianta platii locuintei lor prin rate la dezvoltator.

 Acestea pot fi stabilite pentru diverse perioade de timp in functie de sumele pe care cumparatorul isi permite sa le plateasca lunar. Exista avantaje si dezavantaje in cazul acestei variante, la fel ca in cazul oricarei alte optiuni de achizitie a unor bunuri imobiliare in 2018.

Timp si bani pentru casaAvantajele ratelor la dezvoltator

Iata care sunt cele mai importante avantaje ale achizitiei unor imobile prin rate la dezvoltator:

  • Perioada pentru care se semneaza contractul intre cumparator si dezvoltator poate varia in functie de termenii stabiliti de acestia, oferind astfel libertate de alegere cumparatorilor.

  • De regula, nu se percep dobanzi sau comisioane in cazul achizitiei imobilelor prin rate la dezvoltator, costul finantarii fiind astfel considerabil mai mic comparativ cu cel perceput de bancile comerciale prin credite precum Prima Casa. 

  • Exista posibilitatea stabilirii unor clauze contractuale personalizate in functie de modul in care au negociat cele doua parti implicate in tranzactia imobiliara.

  • Astfel, cumparatorii pot negocia chiar si penalitatile aferente riscului de neplata a imobilului pentru a elimina riscul platii unor daune imposibil de acoperit in astfel de situatii.

  • Nu este necesara justificarea veniturilor la banca atunci cand se opteaza pentru varianta achizitiei unor imobile prin rate la dezvoltator.

  • Suma ramasa de plata dupa achitarea avansului se imparte egal in rate pentru perioada de finantare stabilita conform contractului. Astfel, cumparatorii vor avea mereu de achitat rate fixe, fara riscul ca acestea sa varieze considerabil in timp asa cum se poate intampla de regula in cazul creditelor cu dobanzi variabile oferite de catre banci.

Bani pentru casa si masinaDezavantajele ratelor la dezvoltator

Iata care sunt cele mai importante dezavantaje ale achizitiei unor imobile prin rate la dezvoltator:

  • Perioada pentru care se semneaza contractul intre cumparator si dezvoltator poate varia in functie de termenii stabiliti de acestia, oferind astfel libertate de alegere cumparatorilor.
  • De regula, se percep sume mai mari in avans decat in cazul altor credite imobiliare, pentru a permite plata imobilelor intr-o perioada mai mica.

  • Ratele sunt, de asemenea, mai mari pentru ca valoarea imobilului ales sa poata fi acoperita in perioada stabilita (intr-un interval de 2 pana la 12 ani de cele mai multe ori).

  • In cazul neplatii pe parcurs, contractul poate fi reziliat fara declansarea procedurii de executare silita, dezvoltatorul ramanand in posesia imobilului daca aceasta clauza nu este negociata altfel in contract.

Achizitia unei case de vis reprezinta un pas important pentru fiecare dintre noi. Din acest motiv, v-am prezentat cele mai importante avantaje si dezavantaje ale achizitiei unor bunuri imobiliare prin rate la dezvoltator, o varianta de interes pentru cumparatori in aceasta perioada.

Daca veti alege aceasta optiune de achizitie a noii voastre case, faceti-va bine calculele inaintea acestei tranzactii imobiliare si acordati atentie sporita actelor pe care le semnati pentru a nu va asuma riscuri inutile pe termen lung.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>